Expart Consulting

Find your expert consultant in Romania. Legal advisor and immigration specialist.


Bine de știut – vize de prin lume adunate

  1. Nu puteți intra în Dubai cu pașaport temporar. Nu este nevoie să obțineți o viză însă puteți sta maxim 90 de zile într-o perioadă de 180 de zile. Orice zi de depășire a termenului se penalizează cu 100 AED.
  2. Perioada de ședere în Thailanda este de 15 zile cu visa-on-arrival. Pentru o perioadă mai lungă de 15 zile, aplicați pentru viză la consulat.
  3. Pentru a intra în Mexic nu aveți nevoie să aplicați pentru viză, se poate sta 180 de zile într-un interval de 1 an. La intrarea în țară se realizează un interviu.
  4. Data de valabilitate a pașaportului trebuie sa fie de cel puțin 3 luni de la ieșirea din Maroc în cazul în care vizitați această țară. Nu este nevoie de obținerea unei vize de la consulat.
  5. Obțineți în avans card turistic de la consulatul Republicii Dominicana dacă vreți să vizitați această țară. Nu este nevoie de viză de la consulat. Dacă pentru a ajunge in Republica Dominicană tranzitați SUA, aveți nevoie de viză de tranzit!
  6. Dacă mergeți într-un circuit în Asia, puteți obține visa on arrival în Vietnam. Dacă vizitați doar Vietnam, aplicați pentru viză la consulat (se eliberează cel mult pentru 30 de zile, cu o intrare).
  7. Începând cu 1 februarie 2023, cetățenii români care doresc să călătorească în Qatar, în scop turistic sau de vizită, au obligativitatea să încheie, înainte de călătorie, o poliță de asigurare medicală, al cărei cost este de 50 QAR / lună, la una din companiile de asigurări din Statul Qatar menționate pe acest website.
  8. Puteți sta în Brazilia fără a avea obligativitatea obținerii unei vize de la consulat, timp de 90 de zile.
  9. Este recomandat sa vă semnalați prezența prin intermediul platformei www.econsulat.ro în cazul în care stați într-o țară din afara Europei pentru un timp îndelungat.
  10. România nu este prezentă diplomatic sau consular în Mauritius. Înainte de călători în această țară, solicitați informații despre viză la paris@amb-maurice.fr. Semnalați  prezența dvs. în acest stat Ambasadei României în Africa de Sud.
  11. Dacă doriți să vizitați coasta Est Africană, există o viză specială pe care o puteți obține de la consulatul Kenyei. Este valabilă pentru Uganda, Rwanda și Kenya timp de 90 de zile cu multiple intrări.
  12. Fiind cetățeni ai unui stat care face parte din UE, în cazul în care România nu este prezentă diplomatic sau consular într-un stat, ne putem adresa reprezentanței diplomatice oricărui stat UE prezent în acea țară.
  13. Puteți călători în Japonia fără a fi necesară obținerea unei vize, timp de 90 de zile.

Consultați site-ul MAE înainte de a plănui o vacanță în statele din afara UE și SEE.



About Me

I am Anca Șalaru and I am part in Expart Consulting. As a legal advisor with a focus on Romanian immigration, Schengen visas, and foreign visas for Romanians, I have developed a strong understanding of the legal complexities and requirements involved in these areas. Having worked as a project manager in the IT industry, I have honed my skills in project management and problem-solving, and now bring these skills to my work in immigration law.

Through my extensive network of legal, financial, and immigration specialists, I can ensure that your case is handled with the utmost professionalism and expertise. Whether you are a foreigner seeking to immigrate to Romania or a Romanian looking to travel abroad, I am here to help you achieve your goals and make your dreams a reality.